top of page
DJI_0005_Moment_edited.jpg

Upoznajte nas

Obrt Silva je obiteljska tvrtka koja se bavi proizvodnjom i veleprodajom svježeg voća i povrća.

Obrt proizvodi brojne sorte voća i povrća, ali je fokusiran na proizvodnju mandarina, jagoda, lubenica i kupusnjača. Surađuje s brojnim uzgajivačima iz doline Neretve te domaćim i stranim otkupljivačima.

Obrt Silvu osnovao je 2003. godine Gradimir Šešelj.

Novo sjedište tvrtke je u Poslovnoj zoni u Opuzenu, gdje se nalazi objekt za skladištenje, hlađenje, klasiranje i pakiranje proizvoda, čiju izgradnju su omogućila sredstva iz EU fondova. 

Projekt „Izgradnja objekta za skladištenje, hlađenje, čišćenje, sušenje, zamrzavanje, klasiranje i pakiranje proizvoda iz vlastite primarne poljoprivredne proizvodnje s pripadajućom opremom i infrastrukturom“ sufinanciran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj unutar mjere 4 Ulaganja u fizičku imovinu i operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.

U sklopu projekta provedena su sljedeća ulaganja:

  • izgrađen je objekt za skladištenje, hlađenje, čišćenje, sušenje, zamrzavanje, klasiranje i pakiranje poljoprivrednih proizvoda bruto površine 1.686,25 m2,

  • nabavljena dva čeona viličara, dva ručna paletna viličara, dva dostavna gospodarska vozila, traktor, traktorska freza,

  • nabavljena linija za sortiranje mandarina (kalibrator), stroj za namakanje mandarina, paletna vaga, visokotlačni perač, usisivač suho-mokri, ručni uređaj za zatezanje PP trakom,

  • opremanje ureda i kuhinje,

  • projektantski i konzultantski troškovi.

Ukupan iznos projekta iznosio je 11.595.565,14 kn od čega je prihvatljivog ulaganja bilo 10.802.105,20 kn te ja ostvaren ukupan iznos potpore od 5.401.052,60 kn.

Projekt je započet sredinom 2020. godine, te ja završen početkom 2023. Za naše poduzeće projekt će značajno doprinijeti modernizaciji proizvodnje, povećanju kapaciteta i kvalitete proizvoda, smanjenju otpada i uštedama u energiji, te će rezultirati s minimalno 2 nova zaposlenika.


bottom of page